Boektopia: Vivisectie Kim Duchateau

Je bent hier:  Home » Nieuws » Boektopia: Vivisectie Kim Duchateau

Welkom op de vivisectie van een van onze meest bedrijvige striptekenaars en illustratoren: Kim Duchateau! Op zaterdag 26 oktober strijken we neer in Boektopia, in Kortrijk. En u?

 

Boektopia? Je gaat er op reis langs duizenden boeken in vier grote hallen en je ontmoet er vele honderden auteurs en artiesten in voorstellingen, voorleesmomenten, kookdemo’s en signeersessies. Met ook dit jaar heel wat mooie namen uit binnen- en buitenland. Waaronder dus ook Kim Duchateau.

Tijdens dit literair-wetenschappelijk-existentieel experiment ondergaat Kim Duchateau voor uw ogen de helse pijnen van het scalpeermes

Ooit al een live (én publieke) ontleding meegemaakt van een stripauteur annex cartoonist, muzikant en verhalenverteller? Tijdens dit literair-wetenschappelijk-existentieel experiment ondergaat Kim Duchateau voor uw ogen de helse pijnen van het scalpeermes. Actrice Barbara Sarafian reikt de instrumenten aan en gaat gewillig mee onder het mes.

 Kim Duchateau mag zich onder meer laureaat van de Bronzen Adhemar noemen, de belangrijkste Vlaamse stripprijs. Zonder genade gaan we op zoek naar de samenstelling van geest en lijf van deze beroemde auteur en bedenker van talloze dagbladverschijnselen (Esther, Madelfried, Aldegonne, Nero enz.). Tot de vermoedelijke resultaten van deze dissectie behoren 30% verhalen en anekdotes, 40% dadaïsme, 10% horror, 10% erotiek en nog 10% verrassing.

Praktisch

zaterdag 26 oktober 12:00 – 12:45
Zaal 3 (Meeting Center). Alle info vind je op de website van Boektopia

Naar aanleiding van Stripgids Magazine #16, waar Kim Duchateau het auteurskatern invulde. Het nieuwe nummer verschijnt op 11 november, op het Rock Paper Pencil Festival. Meer nieuws daarover volgt!