Je bent hier: Home » Onze boeken » Matt Madden: ‘Stijloefeningen’

Matt Madden: ‘Stijloefeningen’

Stijloefeningen’ van de Amerikaanse stripmaker Matt Madden is een strip waarin hij – in opvolging van de Franse romanschrijvers Raymond Queneau – één en dezelfde anekdote op 99 verschillende manieren vertelt en daarmee een indrukwekkende staalkaart van de mogelijkheden van het genre aflevert.

Op basis van ‘Stijloefeningen’ is ook een educatief pakket en een rondreizende tentoonstelling samengesteld. Het educatief pakket werd samengesteld door vzw Kunst In Zicht in samenwerking met Strip Turnhout. De verschillende delen van het pakket kan je hier downloaden. Meer info over de tentoonstelling vind je hier.

‘Stijloefeningen’, het bijhorende educatief pakket, en de tentoonstelling kwamen tot stand in samenwerking met het Antwerpse Provinciaal Bibliotheekcentrum Vrieselhof.

Persreacties:

“Als iets de vrijheid van de tekenaar mooi weergeeft, is het deze staalkaart van Matt Madden. Beginnende tekenaars, opgelet!” – **** (Joost Pollmann, De Volkskrant)

“Leuke auteur, die Madden. En zijn ‘Stijloefeningen’ hebben alles in zich om het vlotste en vrolijkste standaardwerk van de literatuur- en communicatiewetenschap te worden.” – **** (De Standaard)

“De formele uitdagingen beletten Madden niet om erg vermakelijk te variëren op een vast thema. Madden gaat in zijn boek een soort weddenschap met de lezer aan: wedden dat ik nog een extra variatie kan verzinnen? Stijloefeningen is trouwens ook uitstekend didactisch materiaal om strips te leren lezen.” – *** (Gert Meesters – Focus Knack)

“Een geniaal boekwerk gebaseerd op een gelijksoortig experiment uit 1947 van de Franse schrijver Raymond Queneau.” (stripspeciaalzaak.be)

“Madden tekende een ‘must have’-boek bij mekaar voor menig striptekenaar en stripliefhebber.” (Stripelmagazine)

“Het resultaat is verrassend, soms hilarisch en op geen enkel moment saai. (…)  Matt Madden spreidt op deze manier niet alleen zijn geweldige teken- en verteltalent tentoon, maar brengt ook hulde aan persoonlijke helden als Jack Kirby en Scott McCloud. Madden toont met dit boek echter vooral hoe oneindig de mogelijkheden van beeldtaal kunnen zijn. Een boeiend en amusant experiment.” (Tine Kuypers, www.iedereenleest.be)

Auteur: Matt Madden
Titel: Stijloefeningen - 99 manieren om een verhaal te vertellen
Uitgeverij: Strip Turnhout VZW (2007)
Aantal pagina's: 208
Prijs: 18

Bestel hier jouw exemplaar!

Bestel een boek
*