Je bent hier: Home » Onze boeken » Scott McCloud: ‘De onzichtbare kunst’ (uitverkocht)

Scott McCloud: ‘De onzichtbare kunst’ (uitverkocht)

‘De onzichtbare kunst. Understanding comics’ (1993) is het baanbrekende, klassiek geworden standaardwerk over de strip als medium en als kunstvorm. Scott McCloud verschaft op een speelse, toegankelijke en vooral sprankelende manier een diep inzicht in de werking en de mogelijkheden van het medium. De beste strip-over-strips ooit, nu eindelijk in Nederlandse vertaling.

“Als je je ooit rot hebt gevoeld omdat je je leven verspilt aan het lezen van strips, haal dan onmiddellijk Scott McClouds klassieke boek in huis. Misschien denk je dan nog steeds dat je je leven hebt verspild, maar je zal in ieder geval weten waarom. En je zal trots zijn.” Matt Groening (‘The Simpsons’)

“Slim verpakt als een heel toegankelijke strip, ontleedt dit ogenschijnlijk erg eenvoudige boek van Scott McCloud de geheime taal van het beeldverhaal, onderweg raadsels ontrafelend van tijd, ruimte, kunst en cosmos! Eén van de intelligentste strips die ik gelezen heb. Bravo!” Art Spiegelman (‘Maus’)

“Gewoonweg de beste analyse van het medium die ik ooit ben tegengekomen.” Alan Moore (‘From Hell’, ‘V for Vendetta’, ‘Watchmen’)

“Een baanbrekende dissectie van en intellectueel onderzoek naar de strip als volwaardig medium.” Will Eisner (‘The spirit’, ‘Een contract met God’)

Auteur: Scott McCloud
Titel: De onzichtbare kunst
Uitgeverij: nvt
Aantal pagina's: nvt
Prijs: nvt

Bestel hier jouw exemplaar!

Bestel een boek
*