FEESTWEEKEND 50 jaar Stripgids
6 – 7 september 2024

Al vijftig jaar lang zet Stripgids het beeldverhaal in de schijnwerpers zodat strips gemaakt, gelezen én geapprecieerd (blijven) worden, dankzij onder andere het zeer gewaardeerde tijdschrift, de legendarische Stripgidsdagen én de Bronzen Adhemar, de belangrijkste Vlaamse prijs die een stripauteur kan winnen.

We vieren het vijftigjarig jubileum van Stripgids twee dagen lang in en om de Warande. Op vrijdag 6 september reiken we de 25ste Bronzen Adhemar uit en openen we plechtig de expo rond de laureaat  in het bijzijn van genodigden.

Daarbovenop start een expo in de Witte Gang over het roemrijke verleden van de Bronzen Adhemar en krijg je een hele brok Vlaamse stripgeschiedenis te zien. Een tijdlijn met de hoogtepunten uit de carrière van de winnaars, geeft meteen ook een mooi overzicht van de evolutie van de Vlaamse strip.
Hou onze nieuwsbrief in de gaten om tickets te winnen voor deze jubileumavond. Nog niet geabonneerd op de nieuwsbrief? Schrijf je hier in!

Zaterdag 7 september zal helemaal in het teken van het stripverhaal staan voor het grote publiek. Een keur aan stripauteurs zal hun visie op de strip komen geven, een terugblik op hun rijkgevulde carrière gunnen of een blik op hun ambitieuze toekomst tonen. De expo’s van de Bronzen Adhemar 2024 en de Galerie der Bronzen Adhemars in de Witte Gang zijn vanaf 7/9 ook toegankelijk voor het grote publiek.