Strip Turnhout


Recensie

55 ans dans les bulles (Duval)

Yves Duval mag dan niet meteen een grote naam zijn in de geschiedenis van de Frans-Belgische strip, hij stond wel heel vaak bij op de foto. Hij schreef verhalen en scenario’s voor het weekblad Kuifje, deed redactiewerk voor uitgeverij Le Lombard en kende vrijwel iedereen die iets te betekenen had in de wereld rond Hergé en Raymond Leblanc. Als zo iemand dan zijn memoires schrijft, dan vinden wij dat al op voorhand interessant.

Aan boeiend materiaal ontbreekt het niet. Duval vertelt uitgebreid over zijn vriendschappen en samenwerkingen met Bob De Moor, Jean Graton, Hergé, William Vance, Ferry en anderen, en heeft ook een paar straffe anekdotes in huis. Maar jammer genoeg is dit boek een beetje een rommeltje. Je krijgt de indruk dat er amper eindredactie op is gebeurd, met bij momenten vrij geëxalteerd proza met uitroeptekens in overvloed tot gevolg. Conclusie: een vormeloos, wat slordig op mekaar gestapeld boek van en over een interessante figuur die een halve eeuw lang mee op de foto stond. (TH)


Yves Duval
’55 ans dans les bulles’, Hibou, 224 blz., €39. (Franstalig)
**

16 October 2012, 16:41 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina