Judith Vanistendael & Moya De Feyter in het huis van Herman Teirlinck

Je bent hier:  Home » Nieuws » Judith Vanistendael & Moya De Feyter in het huis van Herman Teirlinck

In de voetsporen van Masereel, peetvader van de beeldroman, is Judith Vanistendael (°1974) te gast – internationaal gewaardeerd om haar diepmenselijke en aangrijpende beeldromans en kersverse laureaat van de felbegeerde Bronzen Adhemar –  in het Huis van Herman Teirlinck. Ze gaat er in gesprek met Moya De Feyter (°1993), oprichtster van de Klimaatdichters. 

Geregeld reist ze naar Europese asielcentra waar ze verhalen van bewoners vastlegt terwijl ze hen portretteert: een tekening in ruil voor hun verhaal. Wat gebeurt er wanneer wij zelf vluchteling worden? Hoe verhalen maken over klimaatverandering, het meest urgente probleem van deze tijd? Met deze vragen verblijft ze in residentie in het stemmige huis van Herman Teirlinck, op een boogscheut van Brussel, en geeft ze ons een unieke inkijk in haar tekeningen en verhalen.

Als oprichtster van de Klimaatdichters staat de sociale betrokkenheid van Moya buiten kijf

Over haar werk en sociaal engagement gaat ze op zaterdag 26 november in dialoog met Moya De Feyter (°1993). Als oprichtster van de Klimaatdichters staat de sociale betrokkenheid van Moya ook zeker buiten kijf. Haar nieuw werk ‘Een heel dun laagje’ is een poëtisch onderzoek naar licht. Net als Judith gaat zij in haar creaties op zoek naar licht en hoop voor de toekomst.

Beiden vielen al meermaals in de prijzen, dus dit wordt een unieke gelegenheid om twee krachtige stemmen uit de literaire en grafische wereld samen aan het woord te horen.

Moya De Feyter

Het huis van Herman Teirlinck is “een ontmoetingsplek voor schrijvers, artiesten, lezers, wandelaars, liefhebbers
Een warme, gastvrije plek voor artistieke uitwisseling in een informele sfeer.”

Het huis van Herman Teirlinck
Uwenberg 14
1650 Beersel

En als u daar de smaak te pakken heeft gekregen moet u ook zeker naar de overzichtsexpo van Judith Vanistendael, in de Warande in Turnhout!