Strip Turnhout


Recensie

Lust (Van Straaten)

Het hoofd van onze afdeling ‘frivoliteiten en schunnigheden’ heeft de voorbije twee maanden weer flink wat jaloerse blikken geoogst op onze redactie toen ‘Lust’, met aangebrande tekeningen van Peter Van Straaten, ter zijner attentie arriveerde.

‘Lust’ is een prachtig, tekstloos kijkboek met voyeuristische en behoorlijk expliciete tranches de vie zoals alleen Van Straaten die kan maken. Het is van het soort dat hij eerder al in boeken als ‘Aanstoot’ en ‘Nastoot’ publiceerde. Het tekenplezier spat van de pagina’s, de uitgave is luxueus en voorbeeldig. (MG)


Peter Van Straaten,
‘Lust’, De Harmonie/Manteau, geen paginering, ????? €.
****

11 October 2012, 13:39 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina