Strip Turnhout


Recensie

Sigmund: vijftiende sessie (De Wit)

De vijftiende bundeling alweer van de krantenstrip over onze favoriete zielenknijper. Psychiater Sigmund, het eenogige opdondertje met het lachwekkende ringbaardje, blijft zijn patiënten uitbuiten en uitkafferen. Goede raad is goud waard, dus die houdt hij liever voor zich. Vrouwen ziet hij als onophoudelijke zeuren of als seksobjecten, maar hen verleiden tot een privé-sessie tussen de lakens lukt hem nooit.

De humor die Peter De Wit hanteert, is eenzijdig spitant, maar hij blijft verrassen en boeien. Door het hoge verschijningsritme van de dagbladstrip speelt hij vaak in op de actualiteit, wat de variatie ten goede komt. Nieuwe heldinnen in zijn strip zijn de in burka gehulde en met boodschappentassen zeulende moslimvrouwen, die vaak een even verfrissende als hilarische kijk op de (Nederlandse) maatschappij hebben. (HO)


Peter De Wit,
‘Sigmund: vijftiende sessie’, De Harmonie, 72 blz, €
****

11 October 2012, 13:49 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina