Strip Turnhout


Recensie

Sigmund: vijftiende sessie (De Wit)

De vijftiende bundeling alweer van de krantenstrip over onze favoriete zielenknijper. Psychiater Sigmund, het eenogige opdondertje met het lachwekkende ringbaardje, blijft zijn patiënten uitbuiten en uitkafferen. Goede raad is goud waard, dus die houdt hij liever voor zich. Vrouwen ziet hij als onophoudelijke zeuren of als seksobjecten, maar hen verleiden tot een privé-sessie tussen de lakens lukt hem nooit.

De humor die Peter De Wit hanteert, is eenzijdig spitant, maar hij blijft verrassen en boeien. Door het hoge verschijningsritme van de dagbladstrip speelt hij vaak in op de actualiteit, wat de variatie ten goede komt. Nieuwe heldinnen in zijn strip zijn de in burka gehulde en met boodschappentassen zeulende moslimvrouwen, die vaak een even verfrissende als hilarische kijk op de (Nederlandse) maatschappij hebben. (HO)


Peter De Wit,
‘Sigmund: vijftiende sessie’, De Harmonie, 72 blz, €
****

11 October 2012, 13:49 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina