Strip Turnhout


Recensie

Derek the sheep (Northfield)

Wat Britten met schapen hebben, zal ons wel altijd een raadsel blijven: shepherd’s pie, haggis, sheep poo paper (?!), je ‘moet er voor zijn’… Schapen zijn dus populair over de plas, getuige ook het megasucces van de animatieserie ‘Shaun the sheep’, een creatie van de Aardmanstudio’s, die we vooral kennen van ‘Wallace & Gromit’.

Onze Derek nu is een raar, zelfingenomen schaap dat altijd zit te kankeren op de dieren van zijn boerderij en zich dus nogal snel de nodige problemen op de hals haalt. Derek maakte de eerste keer zijn opwachting in het kinderblad ‘The Beano’ in 2004. Dit blad gaat al mee sinds 1938 en heeft in het verleden heel wat instant classics gepubliceerd, zoals ‘Billy the cat’ en de Engelse versie van ‘Dennis the menace’. Of ‘Derek the sheep’ in dit lijstje van illustere voorgangers thuishoort, valt moeilijk te zeggen. Feit blijft dat ondergetekende hard heeft moeten lachen met de hilarische belevenissen van dit onnozel schaap, ook al behoort hij al lang niet meer tot de doelgroep. Dus: Geen gemekker, dit leest lekker! (MS)


Gary Northfield
‘Derek the sheep’, Bloomsbury, 64 blz., €14,95. (Engelstalig)
****

18 October 2012, 17:50 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina