Strip Turnhout


Recensie

Derek the sheep (Northfield)

Wat Britten met schapen hebben, zal ons wel altijd een raadsel blijven: shepherd’s pie, haggis, sheep poo paper (?!), je ‘moet er voor zijn’… Schapen zijn dus populair over de plas, getuige ook het megasucces van de animatieserie ‘Shaun the sheep’, een creatie van de Aardmanstudio’s, die we vooral kennen van ‘Wallace & Gromit’.

Onze Derek nu is een raar, zelfingenomen schaap dat altijd zit te kankeren op de dieren van zijn boerderij en zich dus nogal snel de nodige problemen op de hals haalt. Derek maakte de eerste keer zijn opwachting in het kinderblad ‘The Beano’ in 2004. Dit blad gaat al mee sinds 1938 en heeft in het verleden heel wat instant classics gepubliceerd, zoals ‘Billy the cat’ en de Engelse versie van ‘Dennis the menace’. Of ‘Derek the sheep’ in dit lijstje van illustere voorgangers thuishoort, valt moeilijk te zeggen. Feit blijft dat ondergetekende hard heeft moeten lachen met de hilarische belevenissen van dit onnozel schaap, ook al behoort hij al lang niet meer tot de doelgroep. Dus: Geen gemekker, dit leest lekker! (MS)


Gary Northfield
‘Derek the sheep’, Bloomsbury, 64 blz., €14,95. (Engelstalig)
****

18 October 2012, 17:50 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina