Strip Turnhout


Recensie

Mom’s Cancer (Fies)

In 2004 begon free-lanceschrijver Brian Fies met ‘Mom’s Cancer’, een webcomic over de strijd van zijn moeder met kanker.  De strip was bedoeld als een soort oorlogsverslaggeving: een dagelijkse update van de gevechten.  Dat sloeg blijkbaar aan bij een groot publiek, want in 2005 kreeg hij uit handen van Scott McCloud de eerste Eisner Award voor on-linestrips.

Voor deze boekuitgave van ‘Mom’s Cancer’ werd veel zorg besteed aan het bewaren van de sfeer van de strip zoals hij op het internet te lezen was. Fies’ verhaal is een opeenvolging van scènes en anekdotische verslagen van dingen die hem opvallen. Hij vertelt schokkerig, maakt sprongen, gaat in op bepaalde details en laat andere ‘belangrijkere’ dingen onbesproken. Fies laat zich meedragen door de gebeurtenissen, zonder te weten hoe het zal aflopen.  De dagelijkse kleine successen en de grote tegenvallers worden in een feitelijke, maar tegelijk warme stijl genoteerd en opgevoerd, zonder groot ontwerp of zedenles. (WL)


Brian Fies,
‘Mom’s Cancer’, Harry N. Abrams, 117 blz., ca. € 13. (Engelstalig)
****

12 October 2012, 14:54 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina