Strip Turnhout


Recensie

III Millennium (Royo)

Misschien valt Luis Royo nog wel het best te omschrijven als een fantasy-versie van Jan Bosschaert. Ook Royo kan als geen ander verleidelijke vrouwen schilderen, die hij afbeeldt in diverse stadia van ontkleding, meestal in het gezelschap van akelige monsters of ruimtewezens met duidelijke weinig menslievende bedoelingen. Internationaal zijn de prentenboeken van Royo bestsellers in het SF- en fantasycircuit, en met ‘III Millennium’ verscheen voor het eerst ook een Nederlandse vertaling van zijn werk. Dat valt uiteraard toe te juichen. Maar laat de teksten bij de adembenemend uitgevoerde prenten van Royo nu net het zwakke broertje zijn van ‘s mans productie. De pogingen om deze losse prenten aan mekaar te schrijven en er een gezamenlijke thematiek in te ontwaren, leveren hier in ieder geval vooral ijl gezwets op. (MG)


Luis Royo,
‘III Millennium’, Sombrero, geen paginering, 15 €.
**

11 October 2012, 14:56 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina