Strip Turnhout


Recensie

300 (Miller & Varley)

Tijdens de geschiedenisles zaten we altijd op het puntje van onze stoel als de anders zo saaie leerkracht het spannende verhaal over de heroïsche veldslag van koning Leonidas en zijn 300 Spartanen tegen de Perzen uit de doeken deed. Frank Miller moet waarschijnlijk net hetzelfde gevoel gehad hebben, gezien zijn magistrale ode aan deze bloedige veldslag.

Het album (een verzameling van vijf comics) heeft niet het klassieke comicformaat, omdat Miller zijn tekeningen gezellig breed uitsmeerde over een dubbele pagina. Dit zorgt natuurlijk voor enkele extra juicy details bij de uitwerking van de verschillende gevechten. De auteur heeft met ‘300’ een sterk, sfeervol en tegelijk ook wel patriottistisch werk afgeleverd dat ook bij niet-Millerfans zeker een kans verdient.

Bij de recente verfilming uit 2006 hield regisseur Zack Snyder  zich heel nauwgezet aan de strip (die al dateert uit 1999), alleen werd er voor de commercie nog het obligate liefdesverhaaltje aan toegevoegd. Na het fel bejubelde ‘Sin City’, die andere Milleradaptatie, is ook deze ‘300’een comicverfilming die hoge ogen gooit. (MS)


Frank Miller & Lynn Varley,
‘300’, Dark Horse Books, 88 blz., ca. € 30. (Engelstalig)
****

12 October 2012, 16:03 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina