Strip Turnhout


Recensie

Criminal: Lawless (Brubaker & Phillips)

Ed Brubaker heeft zich de voorbije jaren in de wereld van de Amerikaanse strip opgewerkt tot een toonaangevend scenarist. Hij schreef verhalen voor superheldenstrips als ‘Daredevil’, ‘Catwoman’ en ‘Captain America’. Geen superhelden te bespeuren evenwel in de film noir-achtige reeks ‘Criminal’, een donkere strip voor de liefhebbers van de hard-boiled thriller. ‘Lawless’, het tweede deel uit de reeks, ademt helemaal de sfeer van ‘Alack Sinner’, de bekende strip van het Argentijnse duo José Muñoz en Carlos Sampayo. Dat heeft met de grimmige sfeer en de duistere personages te maken, maar vooral met het tekenwerk van Sean Phillips. Hij geeft de strip een iets gladdere maar even contrastrijke vormgeving als zijn Zuid-Amerikaanse voorbeelden. Een spannende thriller over een oorlogsveteraan die wraak wil nemen voor de moord op zijn broer. (TH)


Ed Brubaker en Sean Phillips
‘Criminal: Lawless’,
Silvester, geen paginering, €19,95.
***

29 October 2012, 11:19 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina