Strip Turnhout


Recensie

Franquin: Chronologie d’une oeuvre (Boquet & Verhoest)

De titel van dit overzicht van leven en werk van Franquin is op zijn zachtst gezegd ongelukkig. Was het nu echt nodig om dit historische overzicht – jaar per jaar – van de productie van de tekenaar van ‘Guust Flater’, ‘Ton en Tinneke’, ‘Robbedoes en Kwabbernoot’, ‘Zwartkijken’ en de ‘Marsupilami’ net dezelfde titel te geven als een soortgelijke reeks boeken over Hergé? Blijkbaar wel.

Daarmee hebben we de zurigheid wel gehad. Want deze ‘chronologie d’une oeuvre’ is voor de rest een prachtig boek. Het wemelt van de fotografische afdrukken van heerlijke tekeningen van Franquin, nooit vertoonde schetsen en foto’s uit privé-verzamelingen of tekeningen gemaakt voor tijdschriften allerhande, en uiteraard  veel werk uit de grote reeksen die hij heeft gemaakt. Minder koffietafelfähig wellicht dan de gelijknamige reeks over Hergé, maar als tekenaar moest Franquin duidelijk niet onderdoen voor zijn Brusselse vakbroeder. (TH)


José-Louis Boquet & Eric Verhoest
‘Franquin: Chronologie d’une oeuvre’, Marsu Productions, 192 blz., € 44. (Franstalig)
****

11 October 2012, 15:26 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina