Strip Turnhout


Recensie

Ichi the Killer (Yamamoto)

Kabukicho, het centrum van de Aziatische maffia. Een plaats waar de misdaad nooit slaapt. Een groepje criminelen die aan geen enkele familie gelinkt zijn, smeedt snode plannen. Ze willen Yoshio Anjo ombrengen en zo zijn immense fortuin buitmaken. Maar Anjo is de numéro uno van een invloedrijke familie en wordt dan ook goed beschermd. De bende maakt enkel kans haar slag te slaan wanneer Anjo vertier zoekt bij vrouwelijk schoon. Op dat moment moet de moordenaar toeslaan. Die moordenaar, Ichi, is echter een mysterieuze figuur. Enkel het brein van de bende kent zijn gezicht. En dat is niet het doorsnee gezicht van een geharde huurmoordenaar…

‘Ichi the Killer’ speelt zich af tegen een interessante maffia-achtergrond waar geweld welig tiert. En dat geweld wordt ook haarfijn in beeld gebracht door mangaka Hideo Yamamoto die werkelijk niets uit de weg gaat. Het 16+-label mocht gerust even groot weergegeven worden als de afgrijselijke martelingen die hier bij momenten getoond worden.

De serie biedt echter veel meer dan gratuit bruut geweld. De manga boeit, beklijft en biedt de lezer een palet aan interessante personages, niet in het minst Ichi zelf, met elk hun eigen rol in dit ingenieuze verhaal. Een manga die je doet snakken naar het volgende volume. (KS)


Hideo Yamamoto
‘Ichi the Killer’ (tien delen),
Tonkam, 224 blz., €7,95. (Franstalig)
****

29 October 2012, 10:35 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina