Strip Turnhout


Recensie

Nieuwe avonturen van Lucky Luke 3: De man van Washington (Achdé & Gerra)

Klassieke stripreeksen en de vraag of ze na de dood van hun legendarische scheppers mogen voortbestaan, leveren al jaren scherpe en gevoelige discussies op. Bij de enige cowboy in het Wilde Westen die sneller dan zijn schaduw schiet, blijkt die discussie amper nodig. Tekenaar Achdé kwijt zich met veel overgave van zijn taak en wijkt amper af van de tekensporen die de legendarische Lucky Luke-schepper Morris heeft getrokken. Je zou gaan geloven dat de Kortrijkzaan nog steeds onder de levenden is. In dit derde album van de tandem Achdé en scenarist Gerra reist Lucky Luke als een soort bodyguard mee met de Republikeinse presidentskandidaat Hayes die het lumineuze idee krijgt om campagne te gaan voeren in het Wilde Westen. De start van een Tour d’Amérique met de klassieke verrader in het kleine gezelschap, onprettige ontmoetingen met indianen, verwijzingen naar historische feiten, tal van cameo’s, een prettig weerzien met Billy The Kid, behoorlijk wat slapstick en uiteraard de zekerheid dat onze eenzame cowboy het zaakje wel onder controle houdt. Een album dat zonder schaamrood op de wangen naast de klassiekers uit de reeks mag staan. (KM)


Achdé & Gerra
‘Nieuwe avonturen van Lucky Luke 3: De man van Washington’, Lucky Comics, 48 blz., €5,25.
***

18 October 2012, 10:38 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina