Strip Turnhout


Recensie

Nieuwe avonturen van Lucky Luke 3: De man van Washington (Achdé & Gerra)

Klassieke stripreeksen en de vraag of ze na de dood van hun legendarische scheppers mogen voortbestaan, leveren al jaren scherpe en gevoelige discussies op. Bij de enige cowboy in het Wilde Westen die sneller dan zijn schaduw schiet, blijkt die discussie amper nodig. Tekenaar Achdé kwijt zich met veel overgave van zijn taak en wijkt amper af van de tekensporen die de legendarische Lucky Luke-schepper Morris heeft getrokken. Je zou gaan geloven dat de Kortrijkzaan nog steeds onder de levenden is. In dit derde album van de tandem Achdé en scenarist Gerra reist Lucky Luke als een soort bodyguard mee met de Republikeinse presidentskandidaat Hayes die het lumineuze idee krijgt om campagne te gaan voeren in het Wilde Westen. De start van een Tour d’Amérique met de klassieke verrader in het kleine gezelschap, onprettige ontmoetingen met indianen, verwijzingen naar historische feiten, tal van cameo’s, een prettig weerzien met Billy The Kid, behoorlijk wat slapstick en uiteraard de zekerheid dat onze eenzame cowboy het zaakje wel onder controle houdt. Een album dat zonder schaamrood op de wangen naast de klassiekers uit de reeks mag staan. (KM)


Achdé & Gerra
‘Nieuwe avonturen van Lucky Luke 3: De man van Washington’, Lucky Comics, 48 blz., €5,25.
***

18 October 2012, 10:38 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina