Strip Turnhout


Recensie

Maudit mardi! (Vadot)

Sandawe is een Brusselse uitgever die werkt volgens het principe van de crowdfunding. Via internet worden mensen gezocht die in een bepaald project geloven, en er ook in willen investeren. Al is het maar met 10 euro. Als er later winst is, krijgen ze ook het deel van de winst. Het eerste deel van het tweeluik ‘Maudit mardi!’ van Nicolas Vardot is het derde en meteen ook beste boek dat Sandawe op die manier al op de markt bracht. Het boek doet het verhaal van Achille, die nadat zijn vriendin hem heeft verlaten letterlijk wortel heeft geschoten op het strand waar hij naar de zee zit te kijken. Een storm rukt hem daar weg. Voor hem een gelegenheid om zijn verleden achterna te reizen. ‘Maudit mardi!’ is een boek dat nieuwe wegen zoekt voor het beeldverhaal, zonder daarbij een duidelijke en heldere vertelling achterwege te laten, al is het bij momenten nog zo surrealistisch. (ZS)

Vadot
‘Maudit mardi!’,
Sandawe, 66 blz., €15.  (Franstalig)
****

24 October 2012, 15:32 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina