Strip Turnhout


Recensie

Jump (Cambré)

Het zal nog niet vaak gebeurd zijn dat een Vlaamse uitgever zoveel inspanningen deed om een nieuwe reeks te lanceren als Standaard Uitgeverij voor deze ‘Jump’. Honderdduizend gratis exemplaren van het eerste deel werden verspreid. De reeks is de inspanningen meer dan waard. ‘Jump’ is een serie die zich resoluut tot kinderen richt, en flink wat potentie heeft. Tekenaar Charel Cambré mag zich met zijn bijzondere zwierige lijn in deze toegankelijke kinderstrip een waardig opvolger noemen van pakweg Berck of Jean-Pol.

‘Jump’ is de eerste ‘grote’ reeks die Cambré helemaal in eigen regie maakt, niet gekoppeld aan een televisieserie of met al bestaande personages.  ‘Jump’ is een degelijke Vlaamse familiestrip – noem het gerust een eigentijdse versie van ‘De Lustige Kapoentjes’ of ‘De 4 helden’ – die met haar perfect gedoseerde mengeling van humor en avontuur een ruim en breed publiek verdient. (ZS)


Charel Cambré
‘Jump’, Standaard Uitgeverij, 32 blz., € 4,50.
***

16 October 2012, 13:05 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina