Strip Turnhout


Recensie

Betty & Dodge 1: Moord in Manhattan (Van Rijckegem, Van Beirs & Du Caju)

Het verhaal rond de rijke Betty Burgess die aan de vooravond van de tweede wereldoorlog op zoek gaat naar haar biologische vader, een Duits atoomgeleerde, kon hier zeker op de nodige bijval rekenen. De scenaristen zijn dan ook niet van de minste: Van Rijckegem en Van Beirs publiceerden samen al de prijswinnende jeugdroman ‘Jonkvrouw’ en ze schreven ook het scenario voor de film ‘Aanrijding in Moscou’. In het stripalbum worden de verschillende intriges op een handige manier met elkaar verweven, maar toch duiken ook hier weer de nodige kunstgrepen op om het verhaal aan de gang te houden. Zo hebben we de onderkoelde (maar tegelijkertijd ook erotisch geladen) relatie tussen beide hoofdpersonages al net eens een keer te veel moeten lezen.

Du Caju is niet alleen de tekenaar van het ondertussen stopgezette ‘Sabbatini’, maar ook een vaste waarde in het team van Merho. Zijn commerciële stijl past wonderwel bij dit avontuur. Standaard Uitgeverij heeft zich geëngageerd om een cyclus van 8 delen rond ‘Betty & Dodge’ op de markt te brengen. De strip is meer dan interessant genoeg om te hopen dat ze zich aan die belofte houden. (MS)


Jean-Claude Van Rijckegem, Pat Van Beirs & Thomas Du Caju
‘Betty & Dodge 1: Moord in Manhattan’, Standaard Uitgeverij, 40 blz. (+ 8 extra in de HC-editie), €5,95 – €11,95(voor de HC).
***

17 October 2012, 10:08 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina