Strip Turnhout


Recensie

Afspraak in Nieuwpoort (Adriaensens)

Strips over de Eerste Wereldoorlog zijn er met hopen. Daarbij geldt ‘Loopgravenoorlog’ van Jacques Tardi nog altijd als het onbetwiste hoogtepunt. De Vlaamse stripmaker Ivan Adriaensens lijkt zich op de combinatie van strip en de Grote Oorlog te hebben toegelegd. Hij werkte mee aan een Kiekeboes-album over het onderwerp, en publiceert nu met ‘Afspraak in Nieuwpoort’ zijn eerste grote striproman over het onderwerp – in mum van tijd goed voor een tweede druk. Daarvoor baseerde hij zich op de ervaringen van drie soldaten die in de loopgraven van de Westhoek vochten. Dat zijn boek meer is dan een opeenvolging van weinig opbeurende verhalen, dankt hij aan de goede motor van zijn verhaal. Hij ensceneert een ontmoeting tussen de drie, waarbij ze afspreken mekaar binnen tien jaar op dezelfde plek te ontmoeten. ‘Afspraak in Nieuwpoort’ is een goedgemaakt bewijs van vakmanschap. (TH)


Ivan Adriaensens
‘Afspraak in Nieuwpoort’,
Lannoo, 128 blz., €19,99.
***

24 October 2012, 10:03 admin
Sluit

Stripgids Nummer 4!

Over het slijk der aarde, de winnaar van de Bronzen Adhemar, strips uit Quebec en een dik katern over Ephameron en Grafixx.

En nummer 4 is nog dikker dan nummer 3. Vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina