Strip Turnhout


Recensie

Medea 1: Het Gulden Vlies (Renot & Ersel)

Ersel (Erwin Sels) is een auteur die zich in het verleden al positief liet opvallen in het mystieke genre, o.a. door de reeks ‘De Bewakers van de lans’ die hij samen met Ferry maakte. Voor deze ‘Medea’ heeft hij ook het idee aangeleverd, maar heeft hij ene Renot het verhaal laten uitwerken. Centraal staat dus Medea, een niet zo heilig boontje uit de Griekse mythologie, die traditiegetrouw als beschermster van het Gulden Vlies gezien wordt.

Nu, een goed mystiek verhaal balanceert op een heilige grens tussen historisch feit en gezonde scepsis, maar Renot stuurt het verhaal tegen speedtempo richting afgrond door naast Albert I ook nog figuren als Himmler en Judas Iskariot in het verhaal te willen inpassen. Deze artificiële mengelmoes doet je als lezer herhaaldelijk naar adem happen, ook al brengt Ersel alles correct in beeld. Daarbij komt nog dat de amateuristische lettering van het album een vlotte lectuur verhindert. Of waren het misschien de letters die voor mijn ogen begonnen te dansen? (MS)


Renot & Ersel
‘Medea 1: Het Gulden Vlies’, Casterman, 48 blz., €5,75.
*

18 October 2012, 17:35 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina