Strip Turnhout


Recensie

Medea 1: Het Gulden Vlies (Renot & Ersel)

Ersel (Erwin Sels) is een auteur die zich in het verleden al positief liet opvallen in het mystieke genre, o.a. door de reeks ‘De Bewakers van de lans’ die hij samen met Ferry maakte. Voor deze ‘Medea’ heeft hij ook het idee aangeleverd, maar heeft hij ene Renot het verhaal laten uitwerken. Centraal staat dus Medea, een niet zo heilig boontje uit de Griekse mythologie, die traditiegetrouw als beschermster van het Gulden Vlies gezien wordt.

Nu, een goed mystiek verhaal balanceert op een heilige grens tussen historisch feit en gezonde scepsis, maar Renot stuurt het verhaal tegen speedtempo richting afgrond door naast Albert I ook nog figuren als Himmler en Judas Iskariot in het verhaal te willen inpassen. Deze artificiële mengelmoes doet je als lezer herhaaldelijk naar adem happen, ook al brengt Ersel alles correct in beeld. Daarbij komt nog dat de amateuristische lettering van het album een vlotte lectuur verhindert. Of waren het misschien de letters die voor mijn ogen begonnen te dansen? (MS)


Renot & Ersel
‘Medea 1: Het Gulden Vlies’, Casterman, 48 blz., €5,75.
*

18 October 2012, 17:35 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina