Strip Turnhout


Recensie

Meisje(s) (Vivès)

Aanvankelijk gold Bastien Vivès nog als de grote belofte van de Franse strip. Een stapeltje strips later heeft hij dat predicaat al ver achter zich gelaten. Met vooral ‘De smaak van chloor’ en het meesterwerk ‘Polina’ heeft hij zichzelf al in de galerij der groten gehesen. Ook het publiek lijkt er zo over te denken. Uitgeverij Casterman brengt nu ook zijn oudere werk uit in Nederlandse vertaling.

‘Meisje(s)’ was in 2007 de debuutstrip waarmee Vivès voor het eerst van zich deed spreken. Net als in bijna al zijn eerste strips staat hier de moeizame relatie tussen de twee geslachten centraal, waar niemand zich blijkbaar ooit echt gelukkig bij voelt. De souplesse waarmee Vivès een en ander in beeld bracht, liet toen al het beste vermoeden. Zowel Casterman als Ballon Media brengen nog meer ouder werk van Vivès in vertaling uit, iets waar we alleen maar erg blij om kunnen zijn. (TH)


Bastien Vivès
‘Meisje(s)’,
Casterman, 102 blz., €16,50.
***

29 October 2012, 15:03 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina