Strip Turnhout


Recensie

De Blauwbloezen 50 : De klopjacht (Lambil & Raoul Cauvin)

De Blauwbloezen was met ‘De klopjacht’ aan zijn vijftigste aflevering toe. En het moet gezegd: gemiddeld genomen mag de kwaliteit van de albums nog altijd meer dan behoorlijk genoemd worden. Uiteraard  was na vijftig albums alles al gezegd over de personages, waren de verhoudingen duidelijk, alle posities ingenomen, en kon er alleen nog met de details gespeeld worden. Alle grote lijnen waren uitgezet en definitief vastgelegd. Toch slaagden Lambil en Cauvin er in om steeds opnieuw onderhoudende en goed gecomponeerde albums af te leveren, gesitueerd tegen de achtergrond van de Amerikaanse burgeroorlog. Deze keer belandden Blutch en Chesterfield, soldaten van de noordelijke legers, nog maar eens aan de verkeerde kant van de vijandelijke linies. Misschien had het voor een feestelijk album als nummer 50 iets meer mogen zijn, nu is ‘De klopjacht’ gewoon een degelijk, amusant album zonder meer, dat volledig drijft op het métier van zijn makers.


Lambil & Raoul Cauvin,
‘De Blauwbloezen 50 : De klopjacht’, Dupuis/Balloon Books, 48 blz., ??? €
***

11 October 2012, 13:26 admin
Sluit

Stripgids is dood,
leve Stripgids!

Het nieuwe Stripgids is niet alleen dikker en groter, maar ook interessanter dan ooit tevoren. Vanaf 15 juni overal te verkrijgen, en aan een vriendelijke prijs.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina