Strip Turnhout


Recensie

De Kleine Robbe 14: Eigen schuld, dikke bult! (Tome & Janry)

“Fossielen boven de acht jaar worden verzocht nú de kamer te verlaten”, aldus Kleine Robbe met enige aandrang, aan het begin van het zes pagina’s tellende kortverhaal waarin het roodharig bengeltje zijn huwelijkswedervaren met de immer knappe (wiskunde)juf uit de doeken doet. Een sterke start van het veertiende ‘De Kleine Robbe’-album, dat kortverhaaltje (natuurlijk las ik het wél of aanzag u me als fossiel?) waaruit blijkt dat verliefdheid kan leiden tot bliksemsnelle vooruitgang in de edele kunst van het rekenen. Een sterke start dat eenzelfde humoristische kracht aanhoudt in de 37 paginagags die op het kortverhaal volgen. Succesvolle makers Tome en Janry mengen al een tweetal decennia lang lekker politiek incorrecte volwassen personages (leve meneer Peuk, de rokende turnleerkracht!) met de heerlijke, naïeve, soms onbeschoftigere nieuwsgierigheid van een kind tot uitstekende gags. Hilariteit voor jonge en oude fossielen met de hoop dat uw en vooral mijn jonge fossieltjes niet diezelfde desastreuze speelideeën van klein Robbedoesje in hun hoofd halen. (KM)


Tome & Janry
‘De Kleine Robbe 14: Eigen schuld, dikke bult!’, Dupuis, 48 blz., €5,25.
***

18 October 2012, 10:16 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina