Strip Turnhout


Recensie

De Kleine Robbe 14: Eigen schuld, dikke bult! (Tome & Janry)

“Fossielen boven de acht jaar worden verzocht nú de kamer te verlaten”, aldus Kleine Robbe met enige aandrang, aan het begin van het zes pagina’s tellende kortverhaal waarin het roodharig bengeltje zijn huwelijkswedervaren met de immer knappe (wiskunde)juf uit de doeken doet. Een sterke start van het veertiende ‘De Kleine Robbe’-album, dat kortverhaaltje (natuurlijk las ik het wél of aanzag u me als fossiel?) waaruit blijkt dat verliefdheid kan leiden tot bliksemsnelle vooruitgang in de edele kunst van het rekenen. Een sterke start dat eenzelfde humoristische kracht aanhoudt in de 37 paginagags die op het kortverhaal volgen. Succesvolle makers Tome en Janry mengen al een tweetal decennia lang lekker politiek incorrecte volwassen personages (leve meneer Peuk, de rokende turnleerkracht!) met de heerlijke, naïeve, soms onbeschoftigere nieuwsgierigheid van een kind tot uitstekende gags. Hilariteit voor jonge en oude fossielen met de hoop dat uw en vooral mijn jonge fossieltjes niet diezelfde desastreuze speelideeën van klein Robbedoesje in hun hoofd halen. (KM)


Tome & Janry
‘De Kleine Robbe 14: Eigen schuld, dikke bult!’, Dupuis, 48 blz., €5,25.
***

18 October 2012, 10:16 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina