Strip Turnhout


Recensie

Damocles 2: Een zware tol (Henriet & Callède)

De nabije toekomst: Damocles is een agentschap dat zich bezighoudt met de bescherming van de rijken der aarde. Hun team bestaat uit een groep geharde, maar stijlvolle vechtjassen die bovendien op een speciale drug kunnen rekenen die hen dagenlang op de been houdt. Een van hun opdrachten leidde echter tot serieuze complicaties en twee albums lang probeert het team de meubelen te redden.

Scenarist Callède kon ons in het verleden al bekoren met zijn trilogie ‘Halloween’ en weet hier handig de valkuilen van het genre te ontwijken door zijn personages niet als de zoveelste robocop op te voeren, maar ook plaats in te ruimen voor hun dagelijkse beslommeringen. De tekeningen van Henriet (‘Pandora’s box’) zijn ons wat aan de cleane kant, maar echt storen doet dat nergens.

De twee eerste albums uit deze reeks vormen samen dus een afgerond verhaal. Het gegeven biedt echter genoeg potentieel om nog enkele scenario’s uit te distilleren. (MS)


Alain Henriet & Joël Callède
‘Damocles 2: Een zware tol’, Dupuis (Spotlight), 48 blz., €5,75.
***

18 October 2012, 16:18 admin
Sluit

Stripgids Nummer 4!

Over het slijk der aarde, de winnaar van de Bronzen Adhemar, strips uit Quebec en een dik katern over Ephameron en Grafixx.

En nummer 4 is nog dikker dan nummer 3. Vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina