Strip Turnhout


Recensie

Ralph Azam 1: Lieg je tegen de mensen van wie je houdt? (Trondheim)

Met het eerste deel van ‘Ralph Azham’ (‘Lieg je tegen de mensen van wie je houdt?’), begint veeltekenaar en -schrijver Lewis Trondheim aan een nieuwe reeks waarin liefhebbers van zijn kenmerkende absurdisme en faux-naïf tekenstijl zeker hun gading zullen vinden. Titelpersonage Ralph is de risee van zijn dorp: hij was voorbestemd om de Uitverkorene te worden, maar dit wordt door het Orakel niet bevestigd. Geen makkelijker doelwit dan de onbevestigde wannabe. Ralph sukkelt van het ene ongeluk in het andere en moet als straf regelmatig een tijdje bij de varkens slapen. Als het dorp plots aangevallen wordt door de vijandelijke Horde, ontwikkelt Ralph zich onverwachts van underdog tot held. Samen met zijn protegé Raoul gaat hij op de vlucht voor de Horde, nieuwe en ongetwijfeld vreemde avonturen tegemoet. Dit nieuwe album is vintage Trondheim: absurd, geïmproviseerd, kinderlijk, ietwat klungelig getekend maar mooi geletterd en ingekleurd. Nu maar afwachten of deze reeks ook afgewerkt zal worden, wat bij de grillige Trondheim niet altijd het geval is. (AG)


Lewis Trondheim
‘Ralph Azam 1: Lieg je tegen de mensen van wie je houdt?’,
Dupuis, 48 blz., €6,50.
***

29 October 2012, 11:03 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina