Strip Turnhout


Recensie

De maagd van Antwerpen. 200 jaar Koninklijk Atheneum Antwerpen (Baeken)

Eerlijk? Wij keken er een beetje tegenop, toen we aan dit album moesten beginnen. De geschiedenis van een school in stripvorm? Even spannend als een musical over de geschiedenis van de personenbelasting in België, toch? Maar zie, dat viel dus reuze mee. Serge Baeken, die gevraagd werd de geschiedenis van het Koninklijk Atheneum in Antwerpen te verstrippen, heeft de chronologie helemaal laten varen, en voor een losse, fragmentarische, soms zelfs impressionistische aanpak gekozen. Een riskante onderneming, maar in deze is het een gelukkige beslissing gebleken. Het pakt over heel de lijn goed uit. Baeken maakt bijna letterlijk een wandeling door de geschiedenis van het Atheneum en komt onderweg onder meer Paul Van Ostaijen, Willem Elsschot en zijn eigen broer Vitalski tegen. Een opdracht als deze leidt zelden tot een meesterwerk, maar met dit boek heeft Serge Baeken in ieder geval een fijn stuk vakwerk afgeleverd. (MG)


Serge Baeken,
‘De maagd van Antwerpen. 200 jaar Koninklijk Atheneum Antwerpen’, Houtekiet, 46 blz., € ???????.
***

12 October 2012, 16:23 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina