Strip Turnhout


Recensie

Het gekroonde hart (Moebius & Jodorowsky)

Zeven jaar na het verschijnen van het laatste deel van de ‘Gekroonde hart’-trilogie, koos Oog & Blik er dan toch voor om een integrale versie op de markt te brengen. Jodorowsky begeeft zich met het scenario op voor hem bekend terrein: het verhaal (dat draait rond een filosofieprofessor die door enkele weirde nevenpersonages wordt uitgekozen om de vader te worden van een nieuwe messias) wordt regelmatig doorspekt met filosofische en moraliserende beschouwingen. Dat deed deze scenarist bijvoorbeeld ook al  in andere reeksen als ‘Maankop’, ‘John Difool’ en ‘De Metabaronnen’. Gelukkig blijft hij in dit album meestal aan de goede kant van de grens en leidt het hoogdravende taalgebruik soms zelfs tot hilarische scènes. Moebius (aka Jean ‘Blueberry’ Giraud) brengt het verhaal heel functioneel in beeld en vooral de ‘monologue intérieur’ van het hoofdpersonage met zijn alter ego is om van te smullen. Weetje: In 2001 won deze strip de Haxtur Award, een prestigieuze Spaanse stripprijs. (MS)


Moebius & Jodorowsky,
‘Het gekroonde hart’ (integraal), Oog & Blik, 192 p., € 39,95.
***

11 October 2012, 16:14 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina