Strip Turnhout


Recensie

De kunst van Hergé 3: 1950-1983 (Goddin)

‘Chronologie d’une oeuvre’ is een indrukwekkende reeks kunstboeken over het werk van Hergé, samengesteld door biograaf Philippe Goddin. De boeken omvatten onder andere potloodschetsen, uitvergrotingen, vergeten opdrachtwerk en fotografische reproducties van originele tekenplaten. Uiterst pittig geprijsd, maar verplichte kost voor de liefhebbers van de meester.

Voor wie het allemaal wat te duur is, of voor wie het Frans een belemmering vormt: uit de zeven delen van de ‘Chronologie d’une oeuvre’ is ook een veel minder omvangrijke internationale versie gedistilleerd, die ook in het Nederlands verschenen is. Wie de veel uitgebreidere Franse versie kent, zal meteen vaststellen dat de selectie veel beperkter is. Al blijft ook hier al het verzamelde materiaal wel mooi en indrukwekkend. (TH)


Philippe Goddin
‘De kunst van Hergé 3: 1950-1983’,
Oog&Blik/De Bezige Bij, 208 blz., €32,90.
****

29 October 2012, 14:52 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina