Strip Turnhout


Recensie

De oneven orde 3: Roma 1644 (Teng, Cuadra & Miel)

Het is absoluut noodzakelijk dat je de eerste twee delen uit deze reeks hebt gelezen voor je dit derde album aanvat, anders dreig je compleet het noorden kwijt te raken. ‘De Oneven Orde’ schiet een reeks verhaallijnen op de lezer af, die zich op verschillende ogenblikken in de geschiedenis afspelen, maar onderling onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Die band wordt slechts mondjesmaat duidelijk gemaakt, waardoor de lezer constant ferme inspanningen moet leveren om er met zijn hoofd bij te blijven. Alles draait om het manuscript ‘Visio Veritatis’ uit de dertiende eeuw, waarin kennelijk diabolische krachten schuil gaan. Wie weg is van de huidige literaire trend van complottheorieën over de eeuwen heen vindt hier wellicht zijn gading. Voor anderen lijkt dit meer op onsamenhangend gereutel. Misschien blijkt het wel allemaal een heerlijke puzzel te zijn als je ook de laatste twee delen van dit vijfluik leest, maar ons ontbreekt het de zin daarvoor. (HO)


Teng, Cuadra & Miel,
‘De oneven orde 3: Roma 1644’, Polyptiek, 48 blz, ???
**

11 October 2012, 13:58 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina