Strip Turnhout


Recensie

De Lincoln Branch 1: Een geheim uit het graf (Kowalski & Herzet)

Een jonge avonturier die na de dood van zijn vader het familiefortuin erft en zo en passant met een duistere familiegeschiedenis geconfronteerd wordt… waar hebben we dat nog gehoord?

Toch bevat deze reeks genoeg originele elementen om niet als de zoveelste Winch-kloon afgedaan te worden. De ‘Lincoln Branch’ verwijst naar een Amerikaanse geheime dienst uit het begin van de 20ste eeuw waar de grootvader van protagonist Ted Voss deel van uitmaakte. Regelmatig wordt de normale verhaallijn dan ook doorbroken met flash-backs, zodat je niet alleen met een modern spionageverhaal te maken krijgt, maar er bovendien nog een western- en oorlogsluik aan vastgekoppeld wordt. ‘Lincoln Branch’ verscheen in de Polyptiek-reeks van Le Lombard en omvat in totaal vier albums.

De Poolse tekenaar Kowalski heeft goed naar zijn landgenoot Rosinski (Thorgal) gekeken, maar mist vooralsnog diens naturel, zodat de actiescènes (en die zijn er nogal wat!) nog niet echt goed uit de verf komen.


Piotr Kowalski & Emmanuel Herzet
‘De Lincoln Branch 1: Een geheim uit het graf,’ Le Lombard, 48p. €13
***

15 October 2012, 10:20 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina