Strip Turnhout


Recensie

Ellis 1: Lady Crown (Griffo & Latour)

In deze Portaalcollectie stelt Le Lombard verhalen centraal waarin sterk de nadruk ligt op verbeelding, virtuele werelden en de dunne lijn tussen droom en werkelijkheid. Klinkt veelbelovend, maar dit eerste album is niet direct een schot in de roos.

De jonge scenarist Sébastien Latour (in Frankrijk is ook al zijn andere reeks ‘Wisher’ verschenen) smijt je vanaf de eerste bladzijde onmiddellijk in het verhaal, zodat je je wel eens afvraagt of je misschien een deel 0 gemist hebt, want het duurt een hele tijd voor je aan dit warrige fantasyverhaaltje enige logica kunt vastknopen. Centraal in het verhaal staat de Ellis-groep, een agentschap dat in de schemerzone van de maatschappij vleesgeworden nachtmerries bestrijdt! Voeg daarbij nog een persoonlijke vendetta van een van de hoofdpersonages en we zijn vertrokken. Latour probeert je door twijfel te zaaien over de juiste identiteit van de personages constant op het verkeerde been te zetten, maar vergeet hierbij dat een verhaal nog wel vlot leesbaar mag blijven.

Ook Griffo is met reeksen als Vlad, Giacomo C. en Mister Black al in betere doen geweest en levert hier ongeïnspireerd haastwerk af. (MS)


Griffo & Sébastien Latour 
‘Ellis 1: Lady Crown’, Le Lombard (Portaal), 56p., €7,5
**

15 October 2012, 10:37 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina