Strip Turnhout


Recensie

Cassio 1: de eerste moordenaar (Desberg & Reculé)

Vlakbij Efese wordt een graftombe blootgelegd van de rijke Romeinse edelman Cassio. In de collectie papyrusrollen die in het graf aangetroffen worden, vertelt hij zelf over het moordcomplot dat tegen hem gesmeed werd. Met deze mooie binnenkomer zet routinier Stephen Desberg (‘Empire USA’, ‘De Schorpioen’, ‘IRS’, e.v.a.) direct de toon voor de rest van dit vierluik: een spannend verhaal dat heel trendy verteld wordt met de nodige flash-backs.

Reculé (‘Castel Armer’, ‘De Onsterfelijken’) weet degelijke decors neer te zetten, maar zijn personages worden bijwijlen redelijk karikaturaal weergegeven. En laat nu net Delaby’s ’Murena’ niet ver van deze ‘Cassio’ op de boekenplanken staan. Niettemin biedt dit album voldoende potentieel en kijken we er naar uit ook de volgende drie delen te lezen. Moriturus nos salutat. (MS)


Stephen Desberg & Henri Reculé
‘Cassio 1: de eerste moordenaar’, Le Lombard, 48 blz., €5,75.
***

18 October 2012, 16:21 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina