Strip Turnhout


Recensie

De verhalenverteller (Beuchot & Zidrou)

Met ‘De verhalenverteller’ brengen tekenaar Raphaël Beuchot en scenarist Zidrou een Afrikaans sprookje dat, zoals zoveel sprookjes, onschuldig begint maar zich tot een nachtmerrie ontwikkelt. Wie zei er dat sprookjes voor kinderen zijn? In een aangrijpende, dromerige en eenvoudige vertelling wordt een lofzang afgestoken op de kracht van verhalen tegenover de gruwel van de wereld. ‘De verhalenverteller’ doet het relaas van een man die, in een land geregeerd door angst, waar vrij denken en dromen je tot de grootste vijand van de machthebbers maken, toch met zijn poppentheater blijft rondtrekken om de mensen niet alleen verhalen maar ook hoop te brengen. Niets kan hem stoppen: niet het verlies van zijn ledematen en zelfs niet zijn dood. Dit boek voert de lezer mee naar een zone tussen droom en werkelijkheid, door Beuchot aangrijpend en in prachtige kleuren op papier gezet. De Belgische scenarist Zidrou (bekend van onder meer ‘Tamara’ en ‘Dokus, de leerling’) gaat hier voor het serieuzere werk. Een schot in de roos en zonder twijfel een aanrader. (AG)


Raphaël Beuchot & Zidrou
‘De verhalenverteller’, Le Lombard, 104 blz., €19,50.
****

30 October 2012, 15:39 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina