Strip Turnhout


Recensie

Het eiland Bourbon 1730 (Appollo & Trondheim)

De Franse stripmaker Lewis Trondheim blijft sneller tekenen dan zijn schaduw, en de Nederlandse uitgeverij Silvester maakt er een erezaak van het beste van zijn werk op de Nederlandstalige markt te brengen. ‘Het eiland Bourbon 1730’ is een historische roman die zich op het eiland Réunion afspeelt, op scenario van Appollo, een Fransman die al sinds zijn tiende op het eiland woont.

‘Het eiland Bourbon 1730’ is een ouderwetse avonturenstrip gebaseerd op historisch feitenmateriaal. Hoe vreemd het op het eerste gezicht mag lijken (de stijl en de dierenfiguren van Trondheim lijken niet meteen geschikt voor een historische striproman), deze combinatie werkt wonderwel. Uiteraard blijkt er een schat te liggen, er zijn piraten, gouverneurs en verdwenen of ontvoerde jonge maagden, een groot conflict kondigt zich aan. Appollo levert materiaal aan waar pakweg Robert Louis Stevenson of Daniël Defoe wel weg mee hadden gekund, maar waar ook Lewis Trondheim zijn voordeel mee doet. (TH)


Appollo & Lewis Trondheim
‘Het eiland Bourbon 1730’, Silvester Strips, 288 blz., € 19,95.
***

16 October 2012, 12:50 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina