Strip Turnhout


Recensie

Het eiland Bourbon 1730 (Appollo & Trondheim)

De Franse stripmaker Lewis Trondheim blijft sneller tekenen dan zijn schaduw, en de Nederlandse uitgeverij Silvester maakt er een erezaak van het beste van zijn werk op de Nederlandstalige markt te brengen. ‘Het eiland Bourbon 1730’ is een historische roman die zich op het eiland Réunion afspeelt, op scenario van Appollo, een Fransman die al sinds zijn tiende op het eiland woont.

‘Het eiland Bourbon 1730’ is een ouderwetse avonturenstrip gebaseerd op historisch feitenmateriaal. Hoe vreemd het op het eerste gezicht mag lijken (de stijl en de dierenfiguren van Trondheim lijken niet meteen geschikt voor een historische striproman), deze combinatie werkt wonderwel. Uiteraard blijkt er een schat te liggen, er zijn piraten, gouverneurs en verdwenen of ontvoerde jonge maagden, een groot conflict kondigt zich aan. Appollo levert materiaal aan waar pakweg Robert Louis Stevenson of Daniël Defoe wel weg mee hadden gekund, maar waar ook Lewis Trondheim zijn voordeel mee doet. (TH)


Appollo & Lewis Trondheim
‘Het eiland Bourbon 1730’, Silvester Strips, 288 blz., € 19,95.
***

16 October 2012, 12:50 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina