Strip Turnhout


Recensie

Cash: I see a darkness (Kleist)

Dat het leven van Johnny Cash genoeg stof oplevert voor een biografie ligt voor de hand. ’s Mans autobiografie, waarin hij niet om zijn eigen drugsverslaving heen draait, is pakkende lectuur. En dat kan ook van deze stripbiografie van de hand van de Duitse tekenaar Reinhard Kleist gezegd worden.

Het tekenwerk van Kleist is uitstekend, maar het is vooral door de compositie dat dit boek indruk maakt. Kleist vertelt niet zomaar een chronologisch verhaal, maar zoekt een dramatische insteek die het hele verhaal bij mekaar houdt. Het verhaal vertrekt vanuit een gevangene die in de San Quentin-gevangenis zit en een nummer voor Cash schrijft. Tussendoor brengt Kleist ook enkele klassiekers uit het Cash-songbook in beeld. Uitstekende biografie in stripvorm. Het kan dus. (MG)


Reinhard Kleist,
‘Cash: I see a darkness’, Silvester, 222 blz., € 19,95.
****

18 October 2012, 11:07 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina