Strip Turnhout


Recensie

Cash: I see a darkness (Kleist)

Dat het leven van Johnny Cash genoeg stof oplevert voor een biografie ligt voor de hand. ’s Mans autobiografie, waarin hij niet om zijn eigen drugsverslaving heen draait, is pakkende lectuur. En dat kan ook van deze stripbiografie van de hand van de Duitse tekenaar Reinhard Kleist gezegd worden.

Het tekenwerk van Kleist is uitstekend, maar het is vooral door de compositie dat dit boek indruk maakt. Kleist vertelt niet zomaar een chronologisch verhaal, maar zoekt een dramatische insteek die het hele verhaal bij mekaar houdt. Het verhaal vertrekt vanuit een gevangene die in de San Quentin-gevangenis zit en een nummer voor Cash schrijft. Tussendoor brengt Kleist ook enkele klassiekers uit het Cash-songbook in beeld. Uitstekende biografie in stripvorm. Het kan dus. (MG)


Reinhard Kleist,
‘Cash: I see a darkness’, Silvester, 222 blz., € 19,95.
****

18 October 2012, 11:07 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina