Strip Turnhout


Recensie

Blueberry: De mijn van Prosit & Het spook van de goudmijn (Giraud & Charlier)

Met de westernstrip ‘Blueberry’ vestigde de Franse tekenaar Jean Giraud (hij zou later nog een tweede carrière opstarten onder het pseudoniem Moebius) definitief zijn naam als een van de beste tekenaars van zijn generatie. Het tweeluik ‘De mijn van Prosit’ en ‘Het spook van de goudmijn’, dat in 1969 en 1970 in het stripweekblad Pilote verscheen, geldt daarbij nog steeds als het beste verhaal uit de reeks. Uitgeverij Sherpa presenteert nu een luxueuze heruitgave op groot formaat van die twee verhalen, waarvoor de originele tekeningen opnieuw werden ingescand en hier in zwart-wit werden afgedrukt. Fabelachtig, realistisch tekenwerk (veel geïmiteerd in de loop van de voorbije vier decennia) dat toch nog altijd in dienst staat van het verhaal. Scenarist Jean-Michel Charlier leverde wel eens routineus maakwerk af, maar dit verhaal mag toch gelden als een bewijs van grote vakbekwaamheid. (TH)


Jean Giraud & Jean-Michel Charlier
‘Blueberry: De mijn van Prosit & Het spook van de goudmijn’,
Sherpa, 112 blz., €49,95.
*****

25 October 2012, 11:05 admin
Sluit

Stripgids Nummer 4!

Over het slijk der aarde, de winnaar van de Bronzen Adhemar, strips uit Quebec en een dik katern over Ephameron en Grafixx.

En nummer 4 is nog dikker dan nummer 3. Vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina