Strip Turnhout


Recensie

W.E.S.T. 3: El Santero (Rossi, Dorison & Nury)

The X-Files aan het begin van de twintigste eeuw, zo zou je de bizarre belevenissen van het team W.E.S.T. kunnen omschrijven. De leden van dit compleet geheime gezelschap worden door de overheid ingeschakeld wanneer er zich schijnbaar paranormale verschijnselen voordoen. Het is 1902 en de groep wordt dit keer naar Cuba gestuurd, dat al vier jaar door het Amerikaanse leger bezet wordt. In aanloop naar de eerste democratische verkiezingen is daar plots de mysterieuze Islero opgedoken, die via Santeria – de Cubaanse vorm van voodoo – een legertje zombies op de been brengt.

Het auteurstrio houdt er een stevige vaart in, voert karrevrachten harde actie aan en zet de lezer geregeld op het verkeerde been met onverwachte wendingen en zijvertellingen. Het realistische tekenwerk oogt soms wat rommelig (dat Rossi voor de reeks Jim Cutlass nog samenwerkte met Giraud is duidelijk te merken), maar geeft de nodige koortsigheid aan gebeurtenissen. De ontknoping leest u in het volgende album. (HO)


Rossi, Dorison & Nury,
‘W.E.S.T. 3: El Santero’, Dargaud, 56 blz, ?????? €.
***

11 October 2012, 13:33 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina