Strip Turnhout


Recensie

W.E.S.T. 3: El Santero (Rossi, Dorison & Nury)

The X-Files aan het begin van de twintigste eeuw, zo zou je de bizarre belevenissen van het team W.E.S.T. kunnen omschrijven. De leden van dit compleet geheime gezelschap worden door de overheid ingeschakeld wanneer er zich schijnbaar paranormale verschijnselen voordoen. Het is 1902 en de groep wordt dit keer naar Cuba gestuurd, dat al vier jaar door het Amerikaanse leger bezet wordt. In aanloop naar de eerste democratische verkiezingen is daar plots de mysterieuze Islero opgedoken, die via Santeria – de Cubaanse vorm van voodoo – een legertje zombies op de been brengt.

Het auteurstrio houdt er een stevige vaart in, voert karrevrachten harde actie aan en zet de lezer geregeld op het verkeerde been met onverwachte wendingen en zijvertellingen. Het realistische tekenwerk oogt soms wat rommelig (dat Rossi voor de reeks Jim Cutlass nog samenwerkte met Giraud is duidelijk te merken), maar geeft de nodige koortsigheid aan gebeurtenissen. De ontknoping leest u in het volgende album. (HO)


Rossi, Dorison & Nury,
‘W.E.S.T. 3: El Santero’, Dargaud, 56 blz, ?????? €.
***

11 October 2012, 13:33 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina