Strip Turnhout


Recensie

Ravian en Laureline nr. 20: De orde van de megalieten (Christin & Mézières)

Ruimtepionier Ravian beleefde al in 1967 zijn eerste avonturen in het Franse striptijdschrift Pilote en vulde toen het ‘zwarte gat’ in de sciencefictionmarkt. De reeks heeft in het verleden een serieuze stempel gedrukt op andere fantasy- en sciencefictionreeksen en ze kon steeds op een aanzienlijke schare volgelingen rekenen. Of dit album dat met zijn scenario weer alle kanten uithobbelt geen deuk heeft gebracht in die populariteit is nog maar de vraag. De hoofdpersonages vervolgen hun zoektocht naar de aarde die op een mysterieuze manier verdwenen is, ergens in het ‘Grote Niets’… Onderweg krijgen ze het aan de stok met de Wolochs, enorme stenen die alles op hun weg vernietigen. Het volgende deel van de reeks geeft een aantal finale antwoorden op de lopende mysteries en daarmee wordt de reeks afgesloten. (MS)


Pierre Christin, Jean-Claude Mézières,
‘Ravian en Laureline nr. 20: De orde van de megalieten’, Dargaud, 48 blz., € 5,25.
*


11 October 2012, 11:53 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina