Strip Turnhout


Recensie

Het Chimpansee-syndroom 1: Paradox (Marazano & Ponzio)

Eindelijk! Een sciencefictionverhaal zonder vreemde creaturen en ongeloofwaardige plotwendingen, intelligent verteld en knap getekend.

We zitten in 2035, de NASA-geldkraan wordt nog maar eens dichtgedraaid… Tot er een ruimtecapsule opgeduikeld wordt uit 1969 met daarin 2 overlevenden van de Apollo XI-missie: Neil Armstrong en Buzz Aldrin!

Die eerste maanlanding is altijd met een waas van ongeloof omgeven geweest en scenarist Marazano (bij ons ook bekend van het bikkelharde drugsepos ‘Cuervos’) speelt daar handig op in. Hij neemt bovendien ruim de tijd om de karakters van de verschillende personages te schetsen en weet dit zo te integreren in het verhaal dat de actie er geen moment onder lijdt. Zo is dit eerste deel van de trilogie veel meer dan een soort van proloog geworden.

Tekenaar Ponzio gaat op een gepaste manier om met het intelligente scenario en zorgt er door zijn nerveuze beeldvoering voor dat je echt over de pagina’s zweeft.

Het is niet altijd simpel om in de rijke stripoogst van 2007 het kaf van het koren te scheiden, maar dit album is een topper, ook voor de sci-fihaters!


Richard Marazano & Jean-Michel Ponzio
Het Chimpansee-syndroom 1: Paradox, Dargaud, 56p., €13
****

15 October 2012, 11:21 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina