Strip Turnhout


Recensie

De Janitor 1 : De engel van Malta (Boucq & Sente)

Na onder meer ‘De Schorpioen’ en ‘De geheime driehoek’ werd met ‘De Janitor’ alweer een reeks gestart die zich afspeelt in de coulissen van het Vaticaan. Een plagiaatproces moeten Sente (scenarist van ‘de Graaf van Skarbek’ én van de volgende ‘Thorgal’) en Boucq (‘Maankop’, ‘Bouncer’) voorlopig niet vrezen: ze kozen voor een heel wat meer wereldse invalshoek, zodat ze niet in het vaarwater van Da Vinci en andere codes belanden.

In dit eerste deel maken we uitgebreid kennis met hoofdpersonage Vince, die na enkele geslaagde pauselijke missies wordt gevraagd om toe te treden tot het selecte clubje van twaalf Janitors, een verzameling 007’s in dienst van het Vaticaan.

Sente levert hier een degelijk, zij het weinig spectaculair scenario af, maar laat tegen het einde genoeg vragen open om ons warm te maken ook het tweede deel te lezen. (MS)


François Boucq & Yves Sente,
‘De Janitor 1 : De engel van Malta’, Dargaud, 48 blz., € 13.
***

12 October 2012, 14:47 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina