Strip Turnhout


Recensie

De Janitor 1 : De engel van Malta (Boucq & Sente)

Na onder meer ‘De Schorpioen’ en ‘De geheime driehoek’ werd met ‘De Janitor’ alweer een reeks gestart die zich afspeelt in de coulissen van het Vaticaan. Een plagiaatproces moeten Sente (scenarist van ‘de Graaf van Skarbek’ én van de volgende ‘Thorgal’) en Boucq (‘Maankop’, ‘Bouncer’) voorlopig niet vrezen: ze kozen voor een heel wat meer wereldse invalshoek, zodat ze niet in het vaarwater van Da Vinci en andere codes belanden.

In dit eerste deel maken we uitgebreid kennis met hoofdpersonage Vince, die na enkele geslaagde pauselijke missies wordt gevraagd om toe te treden tot het selecte clubje van twaalf Janitors, een verzameling 007’s in dienst van het Vaticaan.

Sente levert hier een degelijk, zij het weinig spectaculair scenario af, maar laat tegen het einde genoeg vragen open om ons warm te maken ook het tweede deel te lezen. (MS)


François Boucq & Yves Sente,
‘De Janitor 1 : De engel van Malta’, Dargaud, 48 blz., € 13.
***

12 October 2012, 14:47 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina