Strip Turnhout


Recensie

De wachters van het bloed 3: Het dagboek van Cagliostro (Convard, Falque & Juillard)

Zeven delen in de reguliere reeks, twee delen over hoofdpersonage ‘Hertz’,  vier delen in de spin-off ‘INRI’ en nu alweer het derde deel (van vier) in de prequel ‘De wachters van het bloed’ … Je zou voor minder het noorden (en alle andere windsteken) kwijtraken in het doolhof rond ‘De geheime driehoek’. Convard houdt deze reli-thriller niettemin erg spannend. Persoonlijk stoorde ik me wat aan de wijwaterval aan intriges en je moet echt wel bij de catecheseles blijven om binnen al die geheime organisaties de goede van de kwade te onderscheiden. Tekenaar Juillard neemt in regel het historisch luik voor zijn rekening, maar aangezien we niet flash-backen in dit deel, moeten we het doen met Falque. De man doet zijn werk nauwgezet, maar echt extatisch worden we niet van zijn tekeningen. In deel vier volgt het Laatste Oordeel.

Oh ja, we zouden ons Wikipediamoment nog vergeten: “De Cagliostro uit de titel is een achttiende-eeuwse alchemist/occultist/charlatan, die niettemin heel wat aanhangers had en tot in de 21ste eeuw voor polemiek zorgde en stripscenarioschrijvers inspireerde.” Weten we dat ook alweer. (MS)


Didier Convard, Denis Falque & André Juillard
‘De wachters van het bloed 3: Het dagboek van Cagliostro’,
Glénat, 56 blz., €14,50.
***

29 October 2012, 14:35 admin
Sluit

Stripgids Nummer 4!

Over het slijk der aarde, de winnaar van de Bronzen Adhemar, strips uit Quebec en een dik katern over Ephameron en Grafixx.

En nummer 4 is nog dikker dan nummer 3. Vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina