Strip Turnhout


Recensie

Franka 19: Het zwaard van Iskander, deel 1 (Kuijpers)

Franka blijft een bestseller bij onze noorderburen. De reeks biedt dan ook alle ingrediënten die je van een avontuurlijke strip mag verwachten: mooie vrouwen en blitse kerels, spanning en erotiek, exotische settings en een correcte dosering van de lach en de traan. In ‘Het zwaard van Iskander’, dat Kuijpers in twee delen vertelt, kettert de wandelende boezem met het rode haar de wereld rond op zoek naar het legendarische wapen waarmee Alexander de Grote de Gordiaanse knoop doorhakte. Wat ze op haar weg tegenkomt, is high-tech spionage, opdrachtgevers die rijk zijn als de oceaan diep en onverwerkte jeugdtrauma’s. Kuijpers brengt het in zijn bekende tekenstijl: personages met hoekige koppen, met details volgestouwde decors en een duidelijke voorliefde voor voer-, vaar- en vliegtuigen. Nadeel is dat precies deze iets te vrijblijvende stripstijl een emotionele inleving in de weg staat. Franka’s verdriet dat de auteur aan het eind van dit eerste deel over meerdere pagina’s uitsmeert, liet ons daardoor ijsberekoud. (HO)


Henk Kuijpers,
‘Franka 19: Het zwaard van Iskander, deel 1’, Franka, 52 blz, 7,50 €.
**

11 October 2012, 14:21 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina