Strip Turnhout


Recensie

Boerke 4 (de Poortere)

Nadat ‘Boerke’, de vrijwel tekstloze gagstrip van Pieter de Poortere, elke week in Focus Knack verscheen, volgden ook de albums mekaar in een veel sneller tempo op. In de wereld van ‘Boerke’ is niets wat het lijkt, want het hoofdpersonage en diens vrouwelijke tegenhanger Hoerke zijn in de vaak cynische wereld van De Poortere slachtoffer en dader tegelijk. De manier waarop De Poortere in een bedrieglijk eenvoudige tekenstijl zijn paginagags naar een dikwijls bikkelharde pointe leidt, getuigen van groot vakmanschap – en van een slecht karakter. De ene keer speelt hij in op de actualiteit (zowel Ozzy Osbourne als de Gokchinees passeren in dit album de revue), de andere keer  belandt Boerke op een ander continent of in een of andere periode uit de wereldgeschiedenis. Dan blijkt dat Boerke, een soort van getekende Elckerlyc, in de loop van de geschiedenis amper vooruitgang heeft geboekt. En Boerke, hij ploegde voort. (TH)


Pieter de Poortere
‘Boerke 4’, Bries, 48 blz., €13.
****

16 October 2012, 17:35 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina