Strip Turnhout


Recensie

Hunker Bunker 1: Het roze gevaar (Reinhart)

Huisje, tuintje, boompje, kindje. Tot zover de verhaalstof van ‘Hunker Bunker’, een reeks vierprentjesgags van Reinhart. Met één bijzonderheid: het huisje is niet zomaar een huisje, wel een roze bunker gelegen in een voor de rest doodnormale verkaveling. En o ja, de vier bewoners van de bunker doen hun verplaatsingen doorgaans met een tank. Ook een roze, weliswaar.

‘Het roze gevaar’ vertelt doorheen de gagstroken een doorlopend verhaal, over de bewoners van de bunker, een jong koppel dat een tweeling krijgt. Het is voor Reinhart, die eerder al het eerste deel van de vervolgstrip ‘Just’ publiceerde bij dezelfde uitgever, de aanleiding om soms surrealistische, vaak absurde, af en toe erg melige en bijna altijd geslaagde grapjes te maken. Nergens gieren-gillen-lachen-brullen, in de wereld van Reinhart gaat het er wat fijnzinniger aan toe. Geestig is de juiste term om zijn humor te omschrijven. Ook grafisch blijft het genieten. Reinharts tekeningen, verwant aan het werk van pakweg François Avril, Hanco Kolk of Ever Meulen, zijn om van te smullen. Erg leuke verrassing, deze ‘Hunker Bunker’. (TH)


Reinhart,
‘Hunker Bunker 1: Het roze gevaar’, Bries, 64 blz., €15.
****

17 October 2012, 09:19 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina