Strip Turnhout


Recensie

Nachtdieren (Evens)

Ik kan niet tekenen. In de verste verten niet. Maar als ik zou kunnen tekenen, zou ik ongetwijfeld stikjaloers zijn op de jonge Brecht Evens, die strips maakt met een souplesse en een gemak alsof je daar helemaal niks voor moet kunnen. Alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Dat is het uiteraard niet, maar bij Brecht Evens lijkt alles vanzelf te gaan.

De twee verhalen die in ‘Nachtdieren’ bij mekaar zijn gebracht, zien er alweer prachtig uit, en lijken in één vloeiende beweging over het papier uitgestrooid. Net als ‘Wachten op Robbie’, de verbluffende bijdrage van Evens aan de ‘Hic Sunt Leones 2’-bloemlezing, zijn ze een zoveelste bewijs van Evens’ grote talent als tekenaar en verteller. (MG)


Brecht Evens
‘Nachtdieren’, Oogachtend, geen paginering, € 12.
***

16 October 2012, 12:59 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina