Strip Turnhout


Recensie

De liefhebbers (Evens)

Een schrijver is maar zo goed als zijn laatste boek. Het is een waarheid die staat als een huis, en die het soms ook moeilijk maakt voor de auteur die aan een vervolg op een succesboek moet beginnen. ‘De liefhebbers’ is voor Brecht Evens de langverwachte opvolger van ‘Ergens waar je niet wil zijn’ – en om u maar meteen gerust te stellen: het boek bevestigt al het moois en fraais wat er de voorbije jaren over Evens gezegd is.

Grafisch ligt het boek helemaal in de lijn van zijn voorganger, en vooral op het vlak van de vertelling zit er vooruitgang in. Nog altijd werkt Evens in aquarel, zonder lijntekeningen, en laat hij tekeningen en dialogen het verhaal vertellen. De setting is anders. Dit keer laat hij een hedendaags kunstenaar in een dorp belanden, waar enkele amateurs een kunstenfestival op poten hebben gezet. Gaandeweg verliest de man zijn cynisme, en voelt hij zich opgenomen binnen de groep van de artistiekelingen van het dorp. Hij besluit iets met tuinkabouters te doen. ‘De liefhebbers’ heeft meer humor dan zijn voorganger, en kan tellen als bevestiging van een groot talent. (ZS)


Brecht Evens
‘De liefhebbers’,
Oogachtend, 216 blz., €26.
*****

24 October 2012, 16:16 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina