Strip Turnhout


Recensie

Dirkjan 11 (Retera)

De leukste Nederlandse gagstrip sinds Heinz van Windig & De Jong is Dirkjan van Mark Retera. Dirkjan is een wereldvreemde sufferd wiens universum bevolkt wordt door een bierdrinkende huisgenoot, kabouters met parkeerproblemen, cliniclowns, Ruftman en de gesjeesde leraar Van Druuten. Sinds een paar jaar liet Retera zich bijstaan door enkele collega’s, waarmee Dirkjan officieel een teamsport was geworden. ‘Dirkjan 11’ is het tweede album dat Retera in eigen beheer uitgeeft, en na zijn enigszins teleurstellende voorganger een terugkeer naar de heerlijke meligheid van weleer. Dit album was het laatste van het Mark Retera Ensemble. Van hieraf aan deed hij alles terug zelf, met als gevolg dat Dirkjan niet meer dagelijks in de krant verscheen. (MG)


Mark Retera e.a.,
‘Dirkjan 11’, eigen beheer, 48 blz., 7,5 €.

11 October 2012, 14:23 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina