Strip Turnhout


Recensie

Haas 2: Blind vertrouwen (Van Bavel & De Heij)

De Nederlandse tekenaar Fred De Heij ging jarenlang door het leven als de poor man’s Manara, die zijn brood verdiende met het tekenen van nogal goedkope seksstrips voor Nederlandse blaadjes. Rob Van Bavel, uitgever en hoofdredacteur van het heropgerichte striptijdschrift Eppo, haalde hem evenwel in huis bij zijn blad, en schreef zelf voor hem het scenario van ‘Haas’, een strip voor een breed publiek die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog in het zuiden van Nederland afspeelt.

Het eerste deel was een prettige verrassing, en deel twee gaat verder op de ingeslagen weg. Verwacht geen grote verrassingen, maar ‘Haas’ is nog steeds een goed vertelde, fraai in beeld gebrachte avonturenstrip met een eigen gezicht. Erg prettig om nog eens een avonturenstrip te lezen die niet voor een Amerikaanse achtergrond kiest, en waar de CIA, de FBI of het Witte Huis in geen velden of wegen te bekennen valt. (MG)


Rob Van Bavel & Fred De Heij
‘Haas 2: Blind vertrouwen’,
Don Lawrence Collectie, 48 blz., €7,95.
***

25 October 2012, 14:43 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina