Strip Turnhout


Recensie

De wereld van Alef-Thau (Jodorowsky, Dombre, Nizzoli)

Vroeger heel veel lol gehad met de mop van ‘Koppeke’, zo’n grap van drie kwartier zonder echte clou over een jongetje dat alleen uit ‘hoofd’ bestond. Of met de jeugdserie ‘Chico, the rainmaker’: een hilarische Britse jeugdserie over een afgehakt indianenhoofd. Schijnbaar zijn we diep in ons binnenste wel gefascineerd door op zichzelf staande hoofden. Alef-Thau heeft iets meer geluk gehad: de jongen heeft ook nog een rompje en af en toe krijgt hij links of rechts wel een lidmaat toegeschoven. Jodorowsky (‘Incal’, ‘Metabaronnen’): you love him, you hate him, maar je kan niet ontkennen dat hij hier weer een amusant verhaaltje heeft neergepend, ook al zijn het aantal WTF-momenten niet op één hand te tellen! De eerste zes delen zijn ergens in de jaren ‘80/’90 verschenen bij Oberon/Big Balloon, maar Sherpa brengt nu de acht originele delen in 2 integrales op de markt. In de derde bundeling, ‘De wereld van Alef-Thau’, vinden we 2 spin-off albums terug die zijn getekend door Marco Nizzoli. Hij breit zo een mooi einde aan de reeks na de te vroege dood van originele tekenaar Arno. (MS)


Alejandro Jodorowsky, Arnoud Dombre (Arno) & Marco Nizzoli
‘De wereld van Alef-Thau’,
Sherpa, 112 blz., €19,95.
***

29 October 2012, 15:47 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina